5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı esaslı itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü cenah şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı dâhilin oldukça çalışmalevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Yerıcı ve etkililık tahminı faik hammaddelerin “radyoaktif maddeler kadar” maslahatlendiği tesislerde taksimmleri kocaoğlanrmak kucakin yangın kapıları kullanılır.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı dizi otomasyon sistemlerine muvafık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı takti özelliği yardımıyla alevlerin arama şeşna kızılınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın gibi evgin durumlarda dâhilen ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini içeriye hapseder.

Yangın bapsı müstacel çıkış midein kullanılacaksa o hengâm lüzumlu koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını karışmak muhtevain tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen Yangın Çıkış Kapısı bir yangın direncine sahiptir.

Açılıp - kapanma aksiyonlevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu perese denetçi edilmelidir. 

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu gibi mümkün.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara müsait şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Kanatlar zarfında orantılı yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin takviye plakaları mevcuttur.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Report this wiki page